UC Browser در مقابل UC Mini؛ این دو مرورگر چه تفاوتی با هم دارند؟

ساخت وبلاگ

فقط تعداد کمی از مرورگرهای محبوب یک نسخه کوچک (مینی) دارند آن هم برای یک دلیل خوب. برای شروع باید گفت این نسخه‌های کوچک در حافظه صرفه‌جویی کرده و با این وجود عملکرد مطمئنی ارائه می‌دهند. UC هم یکی از این مرورگرهاست.

یکی از مرورگرهای مینی محبوب که خیلی هم محبوب است مرورگر UC Mini است. این مرورگر که ساخت Alibaba می‌باشد با تشکر از تعداد دانلودهای فراوانش، میان کاربران فوق‌العاده پرطرفدار است. جدای از این‌ها، باید بگوییم زیاد هم مرورگر سالمی نیست.

بعضی کاربران متوجه شدند که این مرورگر داده‌های کاربری خصوصی را برای یک سرور ناشناخته در چین ارسال می‌کرده. بررسی‌ای که نشان می‌داد توسعه‌دهندگان از روش‌های نابهنجاری برای افزایش دانلودها استفاده می‌کرده‌اند و چنین چیزی بر خلاف خط مشی Google Play Store است. جالب اینکه UC Mini هیچوقت از پلی استور حذف نشد یا حتی یک آخ ساده هم نگفت.

۱- حجم برنامه

نسخه کامل UC Browser از نظر حجم ۴۳MB است در حالی که UC Mini فقط ۹.۸MB از حافظه سوار بر گوشی را مصرف خواهد کرد. توجه داشته باشید که حجم فایل نصبی بسته به مدل گوشی کمی متفاوت خواهد بود. با این وجود، اگر فضای گوشیتان محدود است، UC Mini انتخاب عاقلانه‌تری است.

در حالی که اکثر گوشی‌های هوشمند خوب برای مدیریت برنامه‌ها و رسانه‌ها ۶۴GB حافظه دارند اما گوشی‌های پایین‌رده نهایتاً حدود ۲۰GB فضا خواهند داشت. به همین خاطر است که جاگیری کم‌تر UC Mini گاهی اوقات خیلی مفید است.

۲- مجوزهای اجباری

وقتی برای اولین بار UC Browser یا UC Mini را باز می‌کنید، مجوز دسترسی به تلفن گوشی را از کاربر می‌خواهد. چرا یک مرورگر مجوز دسترسی و مدیریت تماس‌های یک گوشی را نیاز دارد؟ خب برای این که با شماره‌هایی که در اینترنت پیدا می‌کنید مستقیماً تماس برقرار کند.

اما اگر کسی نخواهد که مستقیماً از اینترنت تماس بگیرد چه؟ به نظر می‌رسد که انتخابی ندارید. اگر مجوزهای لازم را ندهید، UC Browser و UC Mini پیغامی نشان خواهند داد که می‌گوید:

توجه! بدون مجوزهای گوشی نمی‌توانیم جست‌وجو را سرعت ببخشیم

اصلا چیز خوبی نیست! پیشنهاد می‌کنم در کار با برنامه‌هایی که مجبورتان می‌کنند مجوز دسترسی به چیزی را به آن‌ها بدهید که نباید داشته باشند یا اصلا ربطی به کارشان ندارد، محتاط عمل کنید. باید با چنین برنامه‌هایی محتاط بود، مخصوصاً آن‌هایی که در تاریخچه خود، جمع‌آوری ناشناس داده‌های کاربری را دارند.

۳- درجه‌بندی سنی محتوا

وقتی اقدام به نصب هر یک از این دو مرورگر از پلی استور می‌کنید اولین پیغام پاپ‌آپی که ظاهر می‌شود می‌گوید که محتوای این برنامه مناسب افرادی است که حداقل ۱۲ سال سن دارند و این برنامه ممکن است محتوای «جنسی» یا «بی‌قید و شرط» داشته باشد. خب، احتمالاً می‌دانید منظورشان چیست. وقتی مرورگر را باز می‌کنید، فهرستی از مقالاتی نمایش داده می‌شود که شامل محتوای زننده یا ویدیوهای بزرگسالانه هستند.

امیدوارم توسعه‌دهندگان UC Browser خودشان را جمع و جور کرده و تغییراتی ایجاد کنند چون حتی منِ بزرگسال هم نمی‌خواهم هر باری که یک مرورگر را باز می‌کنم چنین محتوایی ببینم.

حالا که چیزهای پایه و تشابهات را گفتیم بیایید ببینیم قابلیت‌هایشان چه تفاوت‌هایی دارند و UC Browser چه حقه‌های دیگری در آستین دارد.

۴- قابلیت‌ها

UC Browser قابلیتی به اسم UC Center دارد که نقش یک خانه را برای میانبرهای فراوان و قابلیت‌هایی همچون بوکمارک‌ها (نشانک‌ها)، دانلودها، تم‌ها و ابزارها بازی می‌کند و نشان می‌دهد که تا کنون چقدر داده ذخیره کرده‌اید. UC Mini قابلیت UC Center را ندارد و بدون میانبرهای مشخصی مثل امکان «نمایش داده‌های ذخیره‌شده» و «به‌اشتراک‌گذاری بازخوردها» کارش را پیش می‌برد.

وقتی روی Tools (ابزارها) کلیک کنید، گزینه‌های بیش‌تری مشاهده خواهید کرد. در UC Browser می‌توان کدهای QR را اسکن کرد، از کلیپ‌بورد استفاده کرد، از صفحاتی که جست‌وجویشان کرده‌اید اسکرین‌شات گرفت، برای حذف حواس‌پرتی‌ها وارد حالت تمام‌صفحه شد و به فیسبوک متصل شد. گزینه آخری یک میانبرِ فیسبوک، که یک نوار ابزار است، به مرورگر اضافه خواهد کرد. UC Mini گزینه‌های «Themes» (تم‌ها) و «Feedback» (بازخوردها) را به Tools منتقل کرده اما از شر UC Music خلاص شده است.

UC Music یک برنامه پخش‌کننده‌ی موسیقی است که از آن می‌توان برای گوش دادن به آهنگ‌هایی که روی حافظه داخلی گوشی ذخیره شده‌اند، استفاده کرد. قابلیت خاصی هم ندارد البته.

اگر در منو روی گزینه Download کلیک کنید، گزینه‌ای برای انتقال فایل‌ها بین گوشی و کامپیوتر خواهید دید. تفاوت بین UC Browser و UC Mini این است که اولی سرعت انتقال را بیش‌تر می‌کند.

UC Browser یک دکمه Clean Files هم دارد که کلیک کردن روی آن گزینه‌های بیش‌تری مثل امکان حذف فایل‌های بدردنخور را ظاهر خواهد کرد. ضمناً تفکیکی از تمام انواع مختلف فایل‌هایی که دارید مثل فایل‌های APK، فایل‌های ویدیویی و فایل‌های تصویری نشان خواهد داد. تفکیک فایل‌های تکراری و فهرستی از برنامه‌های استفاده‌نشده می‌تواند مفید واقع شود. این قابلیت آدم را یاد برنامه Files by Google (یا همان Files Go) می‌اندازد.

۵- UC Center

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم، UC Center تنها در UC Browser موجود است. UC Browser فعالیت‌هایی دارد که با آن‌ها می‌توان اعتباری به اسم UCoin به دست آورد. این سکه‌ها را در عوض می‌توان برای شارژ دوباره طرح اینترنت سیم‌کارت استفاده کرد. هر چه بیش‌تر از برنامه استفاده کنید، سکه‌های بیش‌تری برنده خواهید شد.

Daily Tasks (امور یا فعالیت‌های روزانه) شامل مطالعه اخبار، تماشای ویدیو، به‌اشتراک‌گذاری لینک با رفقا و… می‌شود. به نظر می‌رسد UC Browser در تلاش است با جایزه دادن به کاربر برای استفاده هر چه بیش‌تر از برنامه، به نوعی یک اقتصاد درون‌برنامه‌ای ایجاد کند. شاید به همین خاطر است که این برنامه اینقدر در کشورهای جهان سومی محبوب است.

وقتی بحث زمان بارگذاری پیج‌ها و ذخیره‌سازی داده‌ها باشد، هر دو برنامه تقریبا یک‌جور هستند؛ تفاوت زیادی وجود ندارد. در این مرحله، توجه داشته باشید که حالت ذخیره‌سازی داده فقط وقتی که به یک شبکه وای‌فای متصل نباشید کار می‌کند. حتی اگر از هات‌اسپات متحرک استفاده کنید تا یک گوشی را به اینترنت متصل کرده تا بتواند یک گوشی دیگر را به اینترنت وصل کند، حالت ذخیره‌سازی داده‌ها کار نخواهد کرد.

۶- Game Center

UC Browser یک Game Center یا مرکز بازی هم دارد. بازی‌های فراوانی از قبیل بازی‌های موفق و محبوبی چون Temple Run و Candy Crush در آن هستند. درست می‌گویید، خیلی راحت می‌شود این بازی‌ها را از پلی استور دانلود کرد.

اما Game Center به شما امکان می‌دهد این بازی‌ها را داخل مرورگر بدون این که مجبور باشید هیچ برنامه‌ای را دانلود کنید، بازی کنید. کافیست روی دکمه play کلیک کنید، منتظر تمام شدن ویدیوی تبلیغاتی بمانید و بعد می‌توانید شروع کنید به بازی کردن.

کدامشان را انتخاب کنیم بهتر است؟

توسعه‌دهندگان UC Browser می‌گویند پیش از دانلود آن نیاز است حداقل ۲GB رم و پردازنده‌ای با قدرت ۱.۵GHz داشته باشید. اگر مشخصات گوشی هوشمندتان از این‌ها کمتر است، با UC Mini راحت‌تر خواهید بود. اگر می‌توانید بدون قابلیت‌های اضافه‌ای که نسخه کامل مرورگر فراهم می‌کند، سر کنید، باز هم می‌توانید بروید سراغ نسخه مینی.

سامسونگ یار...
ما را در سایت سامسونگ یار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سامسونگی samsung بازدید : 211 تاريخ : جمعه 10 خرداد 1398 ساعت: 0:41